ПОРІВНЯЛЬНЕ ОЦІНЮВАННЯ СОРТІВ ТА ГІБРИДІВ МОРКВИ СТОЛОВОЇ В УМОВАХ ПРАВОБЕРЕЖНОГО ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ

Ключові слова: сорт, гібрид, біометричні показники, фенологічні спостереження, врожайність

Анотація

У статті представлено результати вивчення впливу сортів і гібридів моркви столової на її врожайність в умовах правобережного Лісостепу України. Виявлено вплив сортових особливостей на тривалість міжфазних періодів моркви столової. Встановлено, що у гібриду Ньюкасл F1 (контроль) міжфазний період сівба – масові сходи був коротший порівняно з сортом Нантська Харківська (контроль) на 2 доби. Найкоротший період від першого листка до формування розетки відмічено у гібриду Харізма F1 – 16 діб, що на 1 добу коротший порівняно з контролем та на 2 доби коротший порівняно з гібридом Бриліянс F1. Період формування розетки – формування коренеплоду тривав 14 – 16 діб і залежав від досліджуваного сорту та гібриду. Міжфазний період формування коренеплоду – технічна стиглість тривав 89 – 93 доби. Найкоротший даний період відмічено у гібриду Бриліянс F1 – 88 діб. Найбільшу тривалість вегетаційного періоду мали рослини сорту Мазурка – 128 діб, що на 5 діб триваліший за контроль та на 6 діб триваліший порівняно з гібридом Харізма F1 у якого даний період тривав 122 доби. Врожайність залежала від особливостей досліджуваного сортименту. В середньому за роки досліджень найбільшу врожайність отримано серед сортів у сорту Шантане КЛ, де приріст відносно контролю склав 1,6 т/га. Порівнюючи досліджувані гібриди, визначено, що найбільшу врожайність забезпечив гібрид Бриліянс F1, де приріст відносно контрольного варіанту склав 6,1 т/га. Найвищу товарність отримано у досліджуваних гібридів, яка була на рівні 80,5 – 81,3 %. Показник товарності у досліджуваних сортів був на рівні 78,3 – 79,1 %. Найбільший даний показник отримано у гібриду Бриліянс F1 – 81,3 %, що на 0,8 % більше за контроль. Важливим в оцінці сортів та гібридів є показники біометричних параметрів продукції. Маса коренеплоду за проведені роки досліджень становила 99,0 – 124,5 г. Найбільшу масу мали коренеплоди моркви столової сорту Шантане КЛ – 105,5 г та гібриду Бриліянс F1 – 124,5 г, де прирости відносно контролів склали 6,2 та 10,1 г. Діаметр коренеплоду моркви столової був у межах 4,0 – 5,4 см. Найбільший показник відмічено у сорту Шантане КЛ та гібриду Ньюкасл F1 (контроль) – 4,9 та 5,4 см. Найменшим цей показник був у сорту Мазурка та гібриду Харізма F1 – 4,0 та 4,7 см. Найбільшу довжину коренеплоду відмічено у сорту Мазурка – 20,9 см, що більше за контроль на 6,4 см та гібриду Бриліянс F1 – 16,4 г, де приріст відносно контролю становив 1,5 см.

Посилання

1. Anatomichni oznaky koreneplodiv morkvy posivnoi. [Anatomical features of carrot roots] (2017) D.-M. V. Paziuk, U. V. Hrynenko, O. A. Kyslychenko, I. O. Zhuravel. Informatsiinyi lyst № 160-2017, 14. Ukrmedpatentinform «Farmatsiia». 3 (in Ukrainian).
2. Andreev, Yu. M. (2002) Ovoschevodstvo. [Vegetable growing] ProfObrIzdat, M. 257 (in Ukrainian).
3. Barabash, O. Yu., Shram, O. D., Hutyria, S. T. (2003) Stolovi koreneplody. [Table roots] Vyshchashkola. K. 85 s. (in Ukrainian).
4. Barabash, O. Yu., Taranenko, L. K., Sych, Z. D Morkva stolova – tekhnolohiia vyroshchuvannia [Table carrots – growing technology]. Biologicheskie osnovyi ovoschevodstva. Access mode: https://agromage.com/stat_id.php?id=23 (in Ukrainian).
5. Bykin, A. V., Honchar, S. H. (2006) Intensyfikatsiia tekhnolohii vyroshchuvannia morkvy stolovoi. [Intensification of table carrot growing technology] Access mode: file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/znpzeml. 1–2. 28.pdf (in Ukrainian).
6. Bobos, I. M. Zavadska, O. V. (2009) Urozhainist ta yakist sortiv morkvy zalezhno vid strokiv sivby. [Yield and quality of carrot varieties depending on sowing dates]. Ahrobiolohiia: Zbirnyknaukovykhprats. Bilatserkva. 1(64). 125–128 (in Ukrainian).
7. Bondarenko H. L., Yakovenko K. I. (2001) Metodyka doslidnoi spravy v ovochivnytstvi i bashtannytstvi. [Methods of research in vegetable growing and melon growing] Osnova. Kh.: 369 s. (in Ukrainian).
8. Viktor Vasin (2016) Vyroshchuvannia hibrydiv sortotypu Shantane. [Growing hybrids of the Shantane variety]. Plantator. 46–50 (in Ukrainian).
9. (2010) DST Ukrainy 7035: 2009 Morkva svizha. [Fresh carrots]. Tekhnichni umovy : Vveden. 01.01.2010. K. : yzd. ofytsyalnoe, 2010, 18 s. (in Ukrainian).
10. Kuts O. V., Mohylna O. M., Dukhin Ye. O., Mohylnyi V. V., Mohylnyi M. V. (2018) Elementy bezperesadkovoi tekhnolohii vyroshchuvannia nasinnia morkvy [Elements of non-transplant technology for growing carrot seeds]. Visnyk Kharkivskoho natsionalnoho ahrarnoho universytetu. Seriia «Roslynnytstvo, selektsiia i nasinnytstvo, plodoovochivnytstvo i zberihannia». 2018, Vyp. 2. S. 103–111 (in Ukrainian).
11. Lykhatskyi V. I., Ulianych O. I. (2013) Tekhnolohiia vyroshchuvannia morkvy stolovoi [Technology of growing table carrots]. Uman, 2013. 10 s. (in Ukrainian).
12. Malyshev V. V. (2013) Urozhainist morkvy stolovoi za kraplynnoho zroshennia v umovakh Pivdennoho Stepu Ukrainy [Yield of table carrots under drip irrigation in the conditions of the Southern Steppe of Ukraine]. S. 1–4 file:///C:/Users/User/AppData/Local/Temp/nvnau_agr_2013_183(1)__30-1.pdf (in Ukrainian).
13. Moiseichenko V. F. (1992) Osnovy naukovykh doslidzhen u plodivnytstvi, ovochivnytstvi, vynohradarstvi ta tekhnolohii zberihannia plodoovochevoi produktsii [Fundamentals of scientific research in horticulture, vegetable growing, viticulture and storage technology of fruit and vegetable products]. K. : UMKVO, 344 s.
14. Morkva : khimichnyi sklad, kaloriinist, korysni vlastyvosti [Carrots: chemical composition, calories, useful properties]. https://dovidka.biz.ua/morkva-himichniy-sklad-kaloriynist-korisni-vlastivosti/ (in Ukrainian).
15. Palamarchuk I. I. (2018) Vplyv sortovykh osoblyvostei na vrozhainist ta biometrychni pokaznyky produktsii buriaka stolovoho v Pravoberezhnomu Lisostepu Ukrainy [Influence of varietal characteristics on yield and biometric indicators of table beet production in the Right-Bank Forest-Steppe of Ukraine]. Zbirnyk naukovykh prats Vinnytskoho natsionalnoho ahrarnoho universytetu. Silske hospodarstvo ta lisivnytstvo. № 9. Vinnytsia. S. 143–153 (in Ukrainian).
16. Palamarchuk І. І. (2019) Dynamika formuvannia ploshchi lystkiv roslyn buriaka stolovoho zalezhno vid sortovykh osoblyvostei ta stroku sivby v umovakh pravoberezhnoho Lisostepu Ukrainy [Dynamics of formation of the area of leaves of plants of table beet depending on varietal features and term of sowing in the conditions of the right-bank Forest-steppe of Ukraine]. Zbirnyk naukovykh prats Vinnytskoho natsionalnoho ahrarnoho universytetu. Silske hospodarstvo ta lisivnytstvo. № 4(15). Vinnytsia. 2019. S. 173–182 (in Ukrainian).
17. Palamarchuk І.І. (2020) Vplyv strokiv sivby na formuvannia vrozhaiu buriaku stolovoho v pravoberezhnomu Lisostepu Ukrainy [Influence of sowing dates on the formation of table beet harvest in the right-bank Forest-Steppe of Ukraine]. Visnyk umanskoho natsionalnoho universytetu sadivnytstva. № 1. S. 54–58 (in Ukrainian).
18. Palamarchuk І.І. (2013) Efektyvnist mulchuvannia gruntu za vyroshchuvannia kabachka v Lisostepu Ukrainy [Efficiency of soil mulching for zucchini cultivation in the Forest-Steppe of Ukraine]. Zbirnyk tez Mizhnarodnoi naukovopraktychnoi konferentsii molodykh vchenykh «Selektsiini i tekhnolohichni innovatsii v ovochivnytstvi, rezervy zbilshennia vyrobnytstva produktsii ta nasinnia». Instytut ovochivnytstva i bashtannytstva. S. 109–111 (in Ukrainian).
19. Palamarchuk І.І. (2020) Osoblyvosti vyroshchuvannia kabachka za mulchuvannia hruntu v umovakh Lisostepu pravoberezhnoho Ukrainy [Peculiarities of zucchini cultivation for soil mulching in the Forest-Steppe conditions of the rightbank Ukraine]. Naukovi dopovidi NUBiP Ukrainy. № 2(84). S. 1–11 (in Ukrainian).
20. Arscott, S.A., and Tanumihardjo, S.A. (2010) Carrots of many colors provide basic nutrition and bioavailable phytochemicals acting as a functional food. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 9(2). 223–239.
21. Baranski, R. et al. (2012) Genetic diversity of carrot (Daucus carota L.) cultivars revealed by analysis of SSR loci. Genet. Resour. Crop Evol. 59. 163–170.
22. Czepa, A., and Hofmann, T. (2004) Quantitative studies and sensory analysis on the influences of cultivar, spatial tissue distribution, and industrial processing on the bitter off-taste of carrots (Daucus carota L.) and carrot products. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52. 4508–4514.
23. Da Silva, E. A. et al. (2007) Chemical, physical and sensory parameters of different carrot varieties (Daucus carota L.). J. Food Process Eng. 30. 746–756.
24. Gary Lucier and Biing-Hwan Lin (2007) Factors Affecting Carrot Consumption in the United States. Factors Affecting Carrot Consumption in the United States / VGS319-01 Economic Research Service/USDA. Р. 1–21. https://www.ers.usda.gov/webdocs/outlooks/39511/11719_vgs31901_1_.pdf?v=909.4
25. Haskell, M.J., Pandy, P., Graham, J.M., Peerson, J.M., Shrestha, R.M., and Brown, K.H. (2005) Recovery from dark adaptation in nightblind pregnant women who receive small daily doses of vitamin A as amaranth leaves, carrots, goat liver, vitamin A-fortified rice, or retinyl palmitate. American Journal of Clinical Nutrition, 81. 461–71.
26. Hedrén, E., Diaz, V., and Svanberg, U. (2002) Estimation of carotenoid accessibility from carrots determined by an in vitro digestion method. European Journal of Clinical Nutrition, 56. 425–430.
27. Hornero-Méndez, D., and Mínguez-Mosquera, M.I. (2007) Bioaccessibility of carotenes from carrots: effect of cooking and addition of oil. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 8. 407–412.
28. Vdovenko S.A., Palamarchuk I.I., Pantsyreva H.V., Alexeyev O.O., Vdovenko L.O. (2018) Energy efficient growing of red beet in the conditions of central forest steppe of Ukraine. Ukrainian Journal of Ecology, 8(4), 34–40 (in Ukrainian).
Опубліковано
2022-07-21
Як цитувати
Паламарчук, І. І. (2022). ПОРІВНЯЛЬНЕ ОЦІНЮВАННЯ СОРТІВ ТА ГІБРИДІВ МОРКВИ СТОЛОВОЇ В УМОВАХ ПРАВОБЕРЕЖНОГО ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ. Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Агрономія і біологія, 47(1), 102-107. https://doi.org/10.32845/agrobio.2022.1.14