Загальна інформація

Журнал був заснований Сумським національним аграрним університетом у 1996 році як одна з серій «Вісника Сумського національного аграрного університету». У 2018 році «Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів» був перереєстрований як окреме видання (Свідоцтво про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації КВ №23691-13531Р від 21.11.2018 р.)

Фахова реєстрація у ВАК України (дата та номер постанови): на підставі Наказів Міністерства освіти і науки України № 1188 від 24.09.2020 (додаток 5) та № 491 від 27.04.2023 (додаток 3) науковий журнал «Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів» внесений до переліку наукових фахових видань України (категорії «Б») у галузі технічних наук (131 «Прикладна механіка», 133 «Галузеве машинобудування», 208 «Агроінженерія», 181 «Харчові технології»).

Реєстрація суб’єкта у сфері друкованих медіа: Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення No 1176 від 11.04.2024 року. Ідентифікатор медіа R30-03869

Періодичність: 4 рази на рік.

Мови видання: українська, англійська (змішаними мовами).

Головний редактор: Тарельник В.Б., доктор технічних наук, професор, Сумський національний аграрний університет, м. Суми, Україна.

«Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Механізація та автоматизація виробничих процесів» публікує рецензовані оригінальні наукові та огляди результатів експериментальних досліджень за напрямками агроінженерії, електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, машинобудування, комп’ютерного моделювання та інші напрямки інженерії виробничих процесів.

Тематика журналу охоплює широкий спектр питань: агроінженерія (агротехсервіс, машиновикористання в рослинництві, машиновикористання в тваринництві); галузеве машинобудування (машинобудування, матеріалознавство, проектування технічних систем); енергозбереження та безпека життєдіяльності; теоретичні питання інженерії; інженерні технології харчових виробництв.